Stwierdziłam więc, że trzeba zrobić ich własną wersję i przyznam, że jest pyszna.. Deser odpowiedni dla dzieci powyżej 1 roku.
Składniki na 2 duże porcje:
- 6 okrągłych biszkoptów
- 1/2 szklanki wystudzonego kakao (mleko+1 łyżeczka prawdziwego kakao)
- ok 30 sztuk malin
- 150g mascarpone
- 1/4 małego olejku migdałowego
- 1 łyżeczka cukru pudru
Mascarpone mieszamy łyżeczką z olejkiem migdałowym. Biszkopty maczamy z dwóch stron w kakao, połowę malin wraz z cukrem pudrem blenderem ucieramy by stworzył się mus. Układamy warstwami: biszkopt, mascarpone, całe maliny, biszkopt, mascarpone, biszkopt i mus malinowy. Z resztek można zrobić dekorację :) Tak na prawdę warstwy można dowolnie ułożyć, dając np mus na spodzie. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz